top of page

Ny brødreduell til helga

Brødrene Terje og Kjell Nordmark kjører begge Opel Kadett GT E i Gundersen Motorsport Historic 72 – 90 og det viktigste for de begge er å slå hverandre.


Brødrene Kjell og Terje Nordmark er klar for en ny brødreduell til helga. Status etter første NM-runde på Rudskogen er uavgjort i brødreduellen. Foto: Marius Svingen.

Til helgen kjøres årets andre NM-runde i Historisk Racing på Vålerbanen i Hedmark under Asfalt Supercars. Det er foreløpig påmeldt 39 historiske racerbiler i de tre klassene i årets Stillaspartner Historic Racing Cup. I klassen Gundersen Motorsport Historic 72 – 90 finner vi en spesiell duell. Nemlig brødreduellen mellom Terje og Kjell Nordmark fra NMK Sandnes & Jæren som begge kjører en nesten identisk Opel Kadett GT E.


Viktigst er familieduellen

Begge er det de debutanter i Historisk Racing denne sesongen. Etter første NM-runde på Rudskogen skiller det kun ett NM-poeng mellom de to brødrene. Det er Kjell som har 49 poeng, mens bror Terje har 48 poeng. Til helgen møtes de to igjen til en ny duell.


- Det viktigste er selvfølgelig å slå broderen, smiler Kjell som tok siste stikk under siste finale under åpningen på Rudskogen. Riktignok fulgte de to Oplene hverandre svært tett under begge finalene i NM-åpningen. I det første løpet var det Terje som var først i mål av de to, mens Kjell var først i mål i det andre løp.


Det var ikke mye som skilte brødrene Nordmark i første NM-runde. Her ser vi Kjell i front, men rett bak jager Terje. Foto: Marius Svingen

Dermed står det uavgjort mellom de to og det blir svært spennende på Vålerbanen til helga.

- Vi har en seier hver, så da er vi like gode så langt, smilte Terje.


De har ikke spesielt mye racingerfaring, men begge har vært glad i motor. Terje har kjørt litt rallycross, og motocross. Kjell har vært innom både traktorpulling og BMX-sykkel, så konkurrert har de gjort hele livet.


Nå har de blitt bitt av racingbasillen og mye av æren for det skal Tor Magne Tjemsland ha. Han er en av favorittene til NM-gullet i klassen Gundersen Motorsport Historic 72 -90. De deler nemlig verksted med Tor Magne Tjemsland som har vært NM-vinner tre år på rad.


Denne helgen kjøres andre NM-runde i Stillaspartner Historisk Racing Cup, og da skal brødrene Nordmark igjen konkurrere.

Under NM-åpningen på Rudskogen var Tjemsland svært uheldig å måtte bryte på grunn av et ventilhavari i motoren. Motoren har vært sendt til England, og Tjemsland er klar for NM-runden på Vålerbanen.

- Det ble bøyd ventil og knekt eksoskam. Motoren kom tilbake fra England på mandag. Vi har montert den, og den startet så nå har vi pakket og klare for avreise til Våler, sier Tjemsland.


Helgens NM-runde kjøres med trening fredag, og kvalifisering og finaler lørdag og søndag.

100 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page