top of page

Nå starter AMCAR Historic Racing Series

Oppdatert: 25. jun. 2020

30 historiske racingbiler er klare for årets første NM-runde i AMCAR Historic Racing Series på Rudskogen.Tross i at denne våren har vært spesiell klør det i gassfoten for mange av de med historiske racerbiler. Hele 30 historiske biler er på startlisten i de tre klassene. IRM Historic -65 og Gasolin Historic 66-71 skal kjøre i de samme heatene, mens klassen Stillaspartner Historic 72 -90 kjører eget heat.


Tjemsland i nye biler

Det er knyttet stor spenning til de nye bilene i klassen J1 82-85 + J2 86-90 (Gr A/N) der tre biler er påmeldt. Dette er to stk BMW E30 M3 rattet av Norgesmester i klassen fra i fjor Tor Magne Tjemsland og Kjell Nordmark. Begge har bygd nye biler for sesongen, men Tjemsland har vært usikker om han får bilen til Norge før helgen.


Tor Mange Tjemslands BMW E30 M3 har vært Corona-fast. Nå håper han bilen kommer til Norge på fredag slik at han får kjørt årets første runde i bilen. Foto: Privat

- Den har sittet Corona-fast i Nederland, men vi har jobbet hardt med å få bilen til Norge før helgen, men vi kan ikke love noe. Kanskje på fredag, forteller han.


Men Tjemsland har meldt seg på i GT1 også i en Zyrus Engineering leid Lamborghini Huracan ST. Tjemsland har fått testet Huracan, og gleder seg til å kjøre i GT-klassen.


Tor Magne Tjemsland skal også ratte denne Lamborghini Huracan ST som Fredrik Sørlie ble NM-mester med i 2019. Foto: Marius Svingen

- Det er absolutt potensial Lamborghinien til å kjøre fort. På testene har det ikke gått så bra. Har snurret i alle bortsett fra et pass, men med bedre dekk og oppsett, så blir det spennende, forteller Tjemsland.


Kjell Nordmark har bilen klar, og den siste bilen i denne klassen skal kjøres av Gerry Edland i Saab 900 Turbo 16v.


Rune Rødset stiller med nybygd motor i sin Opel Kadett og at Mathias Havdal stiller i Porsche 911 RSR, så det er mye å glede seg til.


AMCAR inn i Historisk Racing

Nytt av året er også at den historiske racingserien har fått navnet AMCAR Historic Racing Series. Amcar har gått inn som mainsponsor og det gir store muligheter.

Full gass, fart og spenning med klassiske racerbiler, der førerne har høyoktan i blodet, utgjør essensen i historisk racing i Norge. Tette løpsdueller basert på «gentlemans racing» der man har respekt for andre førere og deres biler, er en spektakulær opplevelse enten man er deltager eller publikum.


Formann Hans Peter Havdal uttaler følgende om at AMCAR kommer inn i Historisk Racing.

- AMCAR er den norske bilorganisasjonen som tar norsk bilhobby på alvor, og nå når organisasjonen favner så bredt som den gjør, ønsker vi å være med på dugnaden for å hegne om og verne om vår felles kjære interesse. Sammen står vi sterkere, og har nå bedre forutsetninger for å møte de felles utfordringene norsk bilhobby står ovenfor, sier han.

Helgens NM-åpning er et lukket arrangement, men selv om publikum må holde seg hjemme betyr ikke det at du går glipp av åpningen. Alt skal sendes LIVE på Facebooksidene til NBFRacingNM eller på hjemmesiden til Injection.no alt kommentert av Atle Guldbrandsen og Per Christian Håveødegård.267 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page