top of page

Første gang på bane i Norge

Jan-Hroar Bjørklund har fått tak i en Audi A4 som har en helt unik motorsport historie, og under dagens trening til NM-runden i Racing fikk vi se den på bane i Norge for første gang.

Her ruller Jan-Hroar Bjørklunds nye Audi A4 Touring Car for første gang på en norsk bane. Foto: Marius Svingen

- Den er ikke startet på mange år, og det sitter 12 år gamle dekk på den, så dette blir veldig spennende, sier en forventningsfull Jan-Hroar Bjørklund noen minutter før han skal kjøre sin 1997 modell Audi A4 Touringcar på Vålerbanen. Til søndag skal han kjøre den i Historisk Racing.


Bjørklund har mye historie rundt bilen som han nå har sikret seg i samlingen. Her viser han monter hvor bilen har vunnet sju seire i sju forskjellige land i 1996. Foto: Marius Svingen

- Dette er en veldig spesiell bil, og jeg har jobbet lenge for å få tak i den. Egentlig tenkt jeg at vi hadde nok biler, men når vi fikk tilslaget fra eieren i Italia sto jubelen i taket, smiler Bjørklund.

Bilen som Bjørklund har fått til Norge er en 1996 modell Audi A4 som Audi Sport og Audi i Italia i sin tid eide.


Bilen har startet 84 løp gjennom sin karriere og første gang den gikk på bane var på Monza i 1997. Den gang kjørt av Østerrikeren,Karl Wendlinger. Wendlinger klarte aldri å vinne det italienske mesterskapet med bilen, men fikk med seg flere pallplasseringer.


Bjørklund har full oversikt over hvor og når bilen har deltatt i løp. Her fra første siden.


I 1998 kjøpte AGS Motorsport bilen og da kjørte Italieneren Fabian Peroni bilen i 1998 mesterskapet av Campionato Italiano Superturismo. I 2003 ble bilen kjøpt opp av Aldo Brusa som kjørte bilen i en årrekke før han ga den videre til sønnen Cesare Brusa. Han kjørte i forskjellige italienske bakkeløp og racingevent.


Under dagens trening på Vålerbanen.

Bilen gjennomgikk en omfattende ombygging i 2011/12, og nå er altså bilen på norske hender.

- Jeg gleder meg virkelig til å få kjørt den. I morgen kommer det nye dekk, og søndag skal vi kjøre i klassen Tourenwagen Legenden i Historisk Racing.

432 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page