top of page

160 års erfaring!

To av Europas eldste aktive bilsportutøvere er norske, og til samme har de over 160 års livs og motorsporterfaring.


Tore S. Berntsen og Lasse Eidsvold er to av Europas eldste aktive bilsportutøvere. Foto: Marius Svingen

To av de blideste i depotet under Racing NM er kanskje de to eldste aktive bilsportutøverne i Europa nemlig Lasse Eidsvold og Tore Steen Berntsen. Lasse Eidsvold noen uker igjen til sin 80 års dag, og Tore S. Berntsen passerte 80 i februar. De er begge enige i at de ikke føler seg spesielt gamle, og begge er fortsatt aktive i arbeidslivet og begge kjører de racerbil på høyt nivå i Norge.


Lasse Eidsvold kjørte NM-åpningen i GT3.

- Jeg føler meg ikke som en pensjonist, jeg må si som min kone Bjørg. Jeg holder på med dette til knærne holder eller så lenge det er gøy, smiler Lasse Eidsvold som kjører i den norske NM-klassen GT3 med en Porsche 964. I tillegg er han denne helgen tredje generasjon på startstreken. Barnebarnet Oliver Eidsvold debuterer denne sesongen i Formula Basic, og da er både Pappa Pål Richard og bestefar Lasse med i kulissene. Tore S. Berntsen smiler om kapp både med sola, og ikke minst sin Porsche 944, som han bruker i den norske Porsche 944-Cupen. Tore Berntsen har den samme holdningen når det kommer til alder som senior Eidsvold.


Tore S. Berntsen kjører både løp i Porsche 944 Cup og i Historisk Racing.

- Jeg tar ti år av gangen, også skal jeg slutte når jeg ikke lenger kommer inn i bilen, ler han. Tore Berntsen er vant til raske biler i jobben har ved siden av pensjonist tilværelsen i AutoXo. Der er jobben hans å frakte sportsbiler rundt om i Europa til nye eiere.

- Jeg kjører de råeste sportsbilene du kan tenke deg og i tillegg får jeg betalt for det. Er det rart jeg elsker å jobbe, sier han. Lasse Eidsvold er også i aktiv tjeneste for Nesodden Bil og Karosseri. Der han også frakter og henter for kunder.

- Jeg er Express bud så det går unna både på jobb og på banen, ler han. Han har også vært instruktør for Rudskogen Motorsenter i mange år.

Eidsvold begynte sin motorsportkarriere i relativt voksen alder, og det hele toppet seg da han fikk en skikkelig motoropplevelse i 50 års gave.

- Jeg fikk lov til å reise å kjøre formel 1-bil fra 1997 med franske Patrick Gaillard som instruktør. Det er nok den opplevelsen som virkelig gjorde at jeg fikk smaken av raske biler, smiler Eidsvold.


Her er Tore S. Berntsen fra åpningsløpet på Rudskogen i Porsche 944-cup.

Tore Berntsen begynte noe yngre å kjøre billøp. Han kjørte alt fra PO-løp og rally. Han har hatt både Ford Cortina GT og ikke minst Opel Kadett, men måtte som Berntsen selv sier sette karrieren på pause i 40 år grunnet business og familieliv. Tore Berntsen har blant annet drevet sitt eget firma ABS-Norge. Han har også vært direktør i Leca Norge før han gikk av med pensjon. - I 2006 begynte jeg litt med motorsport igjen, og da var jeg jammen nesten blitt pensjonist. Da kjørte jeg Rally Monte Carlo Historic, og siden har det blitt litt forskjellige. De siste årene har jeg kjørt litt i Porche 944 Cup, forteller han.

Under årets første NM-runde på Rudskogen kjørte de begge i hver sin klasse. Lasse Eidsvold i GT3, mens Tore Berntsen kjørte i Porsche 944 Cup. Til sammen har Lasse og Tore 160 års livserfaring og ikke minst en veldig lang motorsporterfaring. Til neste helg kjøres neste NM-runde på Vålerbanen.

182 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page